Praktijk BOFF

Ontdek je wereld en droom, speel, groei, deel, leer, lach en bewonder.

Kinderen met gescheiden ouders

Praatgroep voor kinderen met gescheiden ouders.

De praatgroep is bedoeld voor kinderen van 8 t/m 14 jaar, voor jongens en meisjes. Het is geen probleem als broertjes en zusjes bij elkaar in een groep komen.
In de afgelopen jaren is het aantal kinderen met gescheiden ouders enorm gestegen, dit heeft vaak grote gevolgen voor die kinderen, zowel op school als in de privé situatie.

In de praatgroep bij praktijk BOFF praten de kinderen over de gevolgen die zij ervaren doordat hun ouders gescheiden zijn. De volgende gevolgen van de scheiding komen aan bod maar daarnaast wordt er ook in gegaan op de problemen die de kinderen tegen komen of zelf graag willen bespreken.

  • Blijven je ouders je ouders?
  • Wat kun je doen als je papa wilt zien en je bent bij mama of andersom?
  • Hoe gaat dat scheiden?
  • Vertel je mama wel eens over papa en andersom?
  • Hoe vond je het thuis toen mama en papa nog bij elkaar waren?
  • Zijn de problemen voorbij na de scheiding?
  • Enz.

Het doel van de praatgroep is dat kinderen van gescheiden ouders kunnen praten over hun situatie en dat ze leren van een ander. Ze zien dat het bij andere ook zo is en kunnen dan beter accepteren dat hun ouders gescheiden zijn. Kinderen leren oplossingen te bedenken voor de problemen waar ze nu tegenaan lopen.

De praatgroep bij praktijk BOFF wordt gegeven in een huiselijke sfeer waar de kinderen snel op hun gemak zullen zijn. Hij wordt begeleid door een orthopedagoog met ervaring in het onderwijs. Naast het praten zal er ook aandacht besteed worden aan kleine opdrachten zoals rollenspellen of energizers gericht op de problematiek. Er wordt ook gebruik gemaakt van delen van films waar scheidingsproblematieken aanbod komen zodat de kinderen makkelijker praten over hun problemen.

Als u meer informatie wilt over deze praatgroep kunt u vrijblijvend contact opnemen met praktijk BOFF., individuele begeleiding is ook mogelijk.

« Begeleiding

Show Buttons
Hide Buttons