Praktijk BOFF

Ontdek je wereld en droom, speel, groei, deel, leer, lach en bewonder.

Voorstellen

Foto van orthopedagoog Petra Tielen-Font Freide

Orthopedagoog Petra Tielen-Font Freide

Orthopedagoog Petra Tielen-Font Freide

Mijn naam is Petra Tielen-Font Freide, opgegroeid in Mierlo. Ik ben moeder van drie jonge kinderen. Op hun geboortekaartje schreven we ‘Ontdek je wereld’ en ‘droom, speel, groei,deel, leer, lach en bewonder’ dit zou ik ieder kind willen toewensen. Helaas gaat dat niet altijd vanzelf. In mijn praktijk probeer ik kinderen hierin te begeleiden en te ondersteunen. Ik heb ruime ervaring met kinderen, pubers en jong volwassenen.

In 2003 ben ik afgestudeerd aan de Fontys Hogescholen in Tilburg als wiskundedocent en sindsdien ben ik dan ook aan het werk als wiskundedocent in het voortgezet onderwijs. Omdat ik graag kinderen wil helpen met leer- en gedragsproblemen ben ik naast het lesgeven de studie Orthopedagogiek gaan doen.

In 2007 ben ik afgestudeerd als orthopedagoog aan de universiteit van Nijmegen met als masterstudie Leer- en Ontwikkelingsproblematieken. Tijdens mijn studie is er altijd speciale aandacht gegaan naar rekenproblematieken en autisme.

Na deze studie ben ik in het onderwijs begeleiding gaan geven aan kinderen met onder andere reken- en planningsproblemen. Daarnaast geef ik sociale-vaardigheidstrainingen en begeleid ik leerlingen met autisme.

In 2010 ben ik naast docent wiskunde ook aan het werk gegaan als zorgcoördinator/ orthopedagoog binnen het onderwijs.

In 2011 ben ik gestart met Praktijk BOFF, BOFF staat voor Begeleiding en Onderzoek Font Freide. Op de homepage kunt u terug vinden voor welke begeleiding u bij mij terecht kan. Naast bovenstaande ervaring met kinderen heb ik jaren als leiding meegezwommen bij een vereniging voor geestelijk- en lichamelijk gehandicapten en geef ik nu nog turnlessen bij Uno-Animo in Mierlo.

Om mijn kennis bij te houden ben in lid van de NVO (Nederlandse Vereniging voor pedagogen en Onderwijskundigen), verder heb ik verschillende cursussen/trainingen gevolgd op het gebied van rekenen, autisme, pesten en sociale vaardigheden. Door met regelmaat studies en boeken te lezen blijf ik van zoveel mogelijk op de hoogte. Door middel van contact met andere orthopedagogen, psychologen, pedagogen en onderwijskundigen deel ik zoveel mogelijk kennis.

Show Buttons
Hide Buttons