Praktijk BOFF

Ontdek je wereld en droom, speel, groei, deel, leer, lach en bewonder.

Planning en organisatie

Plannen en organiseren moet je leren!

Met plannen bedoelen we dat je alles goed geordend moet hebben zodat je alles wat je wil doen gedaan krijgt. Hierbij horen leuke dingen maar ook de minder leuke dingen alles moet gedaan worden. Vaak zien we dat de leuke dingen nog wel lukken en de minder leuke blijven liggen. Maar het kan ook zo zijn dat je veel te veel bezig bent met bijvoorbeeld leren of schoonmaken en dat je geen tijd meer hebt om andere leuke dingen te doen.

Als je moeite hebt met plannen en organiseren van je huiswerk kan je terecht bij praktijk BOFF in Mierlo.
Plannen van je dagelijkse activiteiten en huiswerk valt niet altijd mee, zeker in drukke periode of als er een toetsweek/ examen aankomt. Het is de kunst om op tijd te beginnen met leren en dus met plannen. Het is belangrijk het overzicht te bewaren.

Moeite hebben met plannen heeft niet alleen te maken met de schoolse zaken maar ook met de dingen in de dagelijkse praktijk. Er kan gedacht worden aan sportlessen, hoe maak ik tijd om mij  hobbys uit te voeren maar ook hoe zorg ik ervoor dat mijn kamer/huis netjes blijft of dat je ik niet te lang bezig blijf zonder dat ik een stap vooruit kom.

Bij praktijk BOFF wordt gericht gewerkt aan de vaardigheden die nodig zijn om op de juiste manier te plannen en een planning te maken. Voorbeelden hierbij zijn: hoe gebruik ik mijn agenda, hoe maak ik een werkstuk, hoe zorg ik ervoor dat ik naast mijn schoolwerk ook kan gaan sporten, hoe houd ik overzicht in de zake die gedaan moeten worden, hoe zorg ik ervoor dat ik plezier houd in alle dingen die gedaan moeten worden en dat ik niet te lang bezig ben met dezelfde taken enz.
Door het oefenen en het krijgen van handvatten is het de bedoeling dat je steeds meer zelfstandig kan plannen en organiseren zodat je steeds minder of zelfs geen hulp meer nodig hebt.

 

« Begeleiding

Show Buttons
Hide Buttons